Please start any new threads on our new site at http://forums.sqlteam.com. We've got lots of great SQL Server experts to answer whatever question you can come up with.

Our new SQL Server Forums are live! Come on over! We've restricted the ability to create new threads on these forums.

SQL Server Forums
Profile | Active Topics | Members | Search | Forum FAQ
 
Register Now and get your question answered!
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 SQL Server 2005 Forums
 Transact-SQL (2005)
 insert images in array
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

nek
Starting Member

Russia
10 Posts

Posted - 01/28/2013 :  03:49:38  Show Profile  Reply with Quote
hello ,

I have the following problem.

I want to insert images in a table .
That I can do with the following code .

INSERT INTO Employees (Id, Photo)
SELECT 11,, BulkColumn
FROM Openrowset( Bulk 'c:\image1.jpg', Single_Blob) as EmployeePicture

I have the id and the images path in an excell file.

How I can open the excell file and combine the functionality
for (i=1;i<2000;i++)
for every id you read insert the photo
i++;


Thanks in advance!!

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52326 Posts

Posted - 01/28/2013 :  04:14:44  Show Profile  Reply with Quote
see a solution eher

http://www.mssqltips.com/sqlservertip/2616/import-multiple-images-to-sql-server-using-ssis/



------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

nek
Starting Member

Russia
10 Posts

Posted - 01/28/2013 :  04:26:34  Show Profile  Reply with Quote
thanks a lot !!!
Go to Top of Page

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52326 Posts

Posted - 01/28/2013 :  05:00:55  Show Profile  Reply with Quote
welcome

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

nek
Starting Member

Russia
10 Posts

Posted - 01/28/2013 :  06:31:00  Show Profile  Reply with Quote
when I am trying to runnit I receive the following error

===================================

Package Validation Error (Package Validation Error)

===================================

Error at Data Flow Task [Flat File Source [9]]: The component locale ID has not been set. Flat file adapters need to have the locale ID on the flat file connection manager set.

Error at Data Flow Task [DTS.Pipeline]: "component "Flat File Source" (9)" failed validation and returned validation status "VS_NEEDSNEWMETADATA".

Error at Data Flow Task [DTS.Pipeline]: One or more component failed validation.

Error at Data Flow Task: There were errors during task validation.

(Microsoft.DataTransformationServices.VsIntegration)

------------------------------
Program Location:

at Microsoft.DataTransformationServices.Project.DataTransformationsPackageDebugger.ValidateAndRunDebugger(Int32 flags, DataWarehouseProjectManager manager, IOutputWindow outputWindow, DataTransformationsProjectConfigurationOptions options)
at Microsoft.DataTransformationServices.Project.DataTransformationsProjectDebugger.LaunchDtsPackage(Int32 launchOptions, ProjectItem startupProjItem, DataTransformationsProjectConfigurationOptions options)
at Microsoft.DataTransformationServices.Project.DataTransformationsProjectDebugger.LaunchActivePackage(Int32 launchOptions)
at Microsoft.DataTransformationServices.Project.DataTransformationsProjectDebugger.LaunchDtsPackage(Int32 launchOptions, DataTransformationsProjectConfigurationOptions options)
at Microsoft.DataTransformationServices.Project.DataTransformationsProjectDebugger.Launch(Int32 launchOptions, DataTransformationsProjectConfigurationOptions options)

Go to Top of Page

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52326 Posts

Posted - 01/28/2013 :  06:40:41  Show Profile  Reply with Quote
seems like connection manager issue. are you trying to generate connection string through an expression?

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

nek
Starting Member

Russia
10 Posts

Posted - 01/28/2013 :  06:54:03  Show Profile  Reply with Quote
the test connection is succeded .
Go to Top of Page

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52326 Posts

Posted - 01/28/2013 :  06:55:45  Show Profile  Reply with Quote
nope...my question is at runtime are you trying to generate connection string using an expression?

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

nek
Starting Member

Russia
10 Posts

Posted - 01/28/2013 :  07:02:05  Show Profile  Reply with Quote
Data Source=LISTENER;User ID=sr;Initial Catalog=LOCALPRD;Provider=SQLNCLI.1;Auto Translate=False;

this is the connection string
Go to Top of Page

nek
Starting Member

Russia
10 Posts

Posted - 01/28/2013 :  07:41:46  Show Profile  Reply with Quote
does it help ?
Go to Top of Page

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52326 Posts

Posted - 01/28/2013 :  08:36:30  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nek

does it help ?


I was asking whether its the same always?

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

nek
Starting Member

Russia
10 Posts

Posted - 01/28/2013 :  08:42:16  Show Profile  Reply with Quote
yes , it is the same always .
Go to Top of Page

nek
Starting Member

Russia
10 Posts

Posted - 01/29/2013 :  03:42:54  Show Profile  Reply with Quote
all ok finally .
I updated my sql with sp4 and all play.

Edited by - nek on 01/29/2013 03:48:35
Go to Top of Page

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52326 Posts

Posted - 01/29/2013 :  03:47:54  Show Profile  Reply with Quote
is path a unicode datatype?

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

nek
Starting Member

Russia
10 Posts

Posted - 01/30/2013 :  01:23:49  Show Profile  Reply with Quote
I have another problem to solve.
my paths are containing the symbol "_".

error receiving DTS_E_INDUCEDTRANSFORMFAILUREONERROR

Is there any way to overcome this problem ?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
SQL Server Forums © 2000-2009 SQLTeam Publishing, LLC Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000