SQL Server Forums
Profile | Register | Active Topics | Members | Search | Forum FAQ
 
Register Now and get your question answered!
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 SQL Server 2008 Forums
 Analysis Server and Reporting Services (2008)
 Issue deploying a Cube
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

itmaster
Starting Member

16 Posts

Posted - 09/17/2012 :  15:13:08  Show Profile  Reply with Quote
Hi,
I am trying to learn how to build a cube in Analysis Service so I followed the instructions to the end and everything seems to be good but I get the following error when I try to deploy it:
"The project could not be deployed to the 'localhost' server because of the following connectivity problems : A connection cannot be made. Ensure that the server is running. To verify or update the name of the target server, right-click on the project in Solution Explorer, select Project Properties, click on the Deployment tab, and then enter the name of the server." Now I am buliding the project with Visual Studio 2010 developer.

I am not sure what to do here?

Any help would be appreciated,
Thank you

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52309 Posts

Posted - 09/17/2012 :  16:12:40  Show Profile  Reply with Quote
is the server installed as the default instance or named instance?
if latter you should provide the correct server name in project-> properties-> Deployment tab under Server

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

itmaster
Starting Member

16 Posts

Posted - 09/17/2012 :  17:06:01  Show Profile  Reply with Quote
Is the server installed as the default instance or named instance?
I am not sure how to know this and I am sorry I should have mentioned that I am working on SQL Server Express on my machine. That is the (Adventure Works DW2008R2.dsv).
Thank you

Go to Top of Page

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52309 Posts

Posted - 09/17/2012 :  17:35:35  Show Profile  Reply with Quote
do you've analysis services installed?

try connecting to analysis services from management studio by select analysis services in connect menu and choosing your machine/server name

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

itmaster
Starting Member

16 Posts

Posted - 09/17/2012 :  18:17:52  Show Profile  Reply with Quote
You are right that is not installed, I thought that it was part of the instaltion. Would you know if that is something that I can install in SQL server express? If so where I can get it?

Thank you
Go to Top of Page

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52309 Posts

Posted - 09/17/2012 :  19:36:25  Show Profile  Reply with Quote
express doesnt include analysis services. you need to get Standard Edition, Enterprise Edition or Developer edition for using it

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

itmaster
Starting Member

16 Posts

Posted - 09/17/2012 :  23:03:25  Show Profile  Reply with Quote
I am using SQl Developer 2012 and I have the AdventureWorks DW in the sql server Express. So is therre something I can do wiht this?

Thank You
Go to Top of Page

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52309 Posts

Posted - 09/18/2012 :  01:50:58  Show Profile  Reply with Quote
are you sure you've analysis services also installed?

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

itmaster
Starting Member

16 Posts

Posted - 09/18/2012 :  09:31:37  Show Profile  Reply with Quote
Upon looking at this I realysed that I was using the Adventureworks DW in 2008 R2 and the developer was in 2012; but I also have SQL Server 2012 express. So I got the Adventureworks DW 2012, so that everything would be the same. Went back and built the whole project from the ground up (Thant is connection and all to Cubes and prespectives) and when I went to deploy it I get the same thing. So I looked in the connections for the Analyis services and it shows "Analyis services" but it is grayed out. So I am nt sure what this means. Is it installed but not turned on in some way or is it not installed at all?
Go to Top of Page

visakh16
Very Important crosS Applying yaK Herder

India
52309 Posts

Posted - 09/18/2012 :  11:01:38  Show Profile  Reply with Quote
i think you've not installed it then

------------------------------------------------------------------------------------------------------
SQL Server MVP
http://visakhm.blogspot.com/

Go to Top of Page

itmaster
Starting Member

16 Posts

Posted - 09/18/2012 :  12:12:56  Show Profile  Reply with Quote
Ok I will have to see if I can get it and install it,
Thank for all you help
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
SQL Server Forums © 2000-2009 SQLTeam Publishing, LLC Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000