SQL Server Forums
Profile | Register | Active Topics | Members | Search | Forum FAQ
 
Register Now and get your question answered!
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 SQL Server 2000 Forums
 MSDE (2000)
 Installing MSDE on XP Pro
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

chris_wood99
Yak Posting Veteran

70 Posts

Posted - 04/12/2005 :  09:53:30  Show Profile  Reply with Quote
I am trying to install msde on my XP pro machine at home.

When running the setup.exe i receive :

"A strong SA password is required for security reasons,
please us the SAPWD switch to supply the same. refer to readme
for more details, setup will now exit."

i have attempted to add the switch from a command line prompt.
can anyone tell me what the exact command line prompt is because i only seem to receive an info box from windows installer detailing the available switches.

Cheers in advance.


Edited by - chris_wood99 on 04/12/2005 12:21:23

Kristen
Test

United Kingdom
22415 Posts

Posted - 04/12/2005 :  12:22:17  Show Profile  Reply with Quote
Could it be the requirements of "strong password" that you are failing on?

I don't know what is "required" but maybe sufficient length and a combination of caps, lowercase, numeric and punctuation character are "required" ??

Kristen
Go to Top of Page

chris_wood99
Yak Posting Veteran

70 Posts

Posted - 04/12/2005 :  12:46:51  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kristen

Could it be the requirements of "strong password" that you are failing on?

I don't know what is "required" but maybe sufficient length and a combination of caps, lowercase, numeric and punctuation character are "required" ??

Kristen




I also think this is the problem but am having trouble setting the SA password with a switch or forcing the installation to use a windows password. my windows password meets the suggested password requirements.
Go to Top of Page

chris_wood99
Yak Posting Veteran

70 Posts

Posted - 04/12/2005 :  13:20:56  Show Profile  Reply with Quote
i have managed to find the syntax now, but am hitting a message saying the "instance name is invalid", do you have to specify this in the command line as well?

Chris
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
SQL Server Forums © 2000-2009 SQLTeam Publishing, LLC Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000