SQL Server Forums
Profile | Register | Active Topics | Members | Search | Forum FAQ
 
Register Now and get your question answered!
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Other Forums
 Other Topics
 Problem in Enterprise Manager when i am opening DB
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

yasin
Yak Posting Veteran

India
68 Posts

Posted - 03/16/2005 :  09:38:50  Show Profile  Send yasin an AOL message  Reply with Quote
hello

I Detached the user default database from the server (Using EM) and when i was attaching the database,there is a problem. Enter prise Manager is working but In a servergroup, a particular server is not opened(Expand). It shows the error as cannot open user default database, Login failed, i entered in EM using sa login.

Please any one can help me in this regards.

thanx in advance.

by

yas

TG
Flowing Fount of Yak Knowledge

USA
6059 Posts

Posted - 03/16/2005 :  11:35:21  Show Profile  Reply with Quote
Your DB probably has a new ID in sysDatabases so your old default database value is gone. Can you get to a QA window on that server? If so:

sp_defaultdb '<YourLogin>', 'YourDB'


Be One with the Optimizer
TG
Go to Top of Page

Kristen
Test

United Kingdom
22403 Posts

Posted - 03/16/2005 :  11:43:59  Show Profile  Reply with Quote
Just to prevent the spread of this one!

I think this has been answered in
http://www.sqlteam.com/forums/topic.asp?TOPIC_ID=47164
at the least it is duplciated there

and
http://www.sqlteam.com/forums/topic.asp?TOPIC_ID=47165
and
http://www.sqlteam.com/forums/topic.asp?TOPIC_ID=47166

Kristen

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
SQL Server Forums © 2000-2009 SQLTeam Publishing, LLC Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000