I've tables as following,CREATE TABLE [dbo].[PaymentH]( [idx] [int] IDENTITY(1,1) NOT NULL, [payer] [int] NOT NULL, [paymentDte] [date] NOT NULL, CONSTRAINT [PK_PaymentH] PRIMARY KEY CLUSTERED ( [idx] ASC)WITH (PAD_INDEX = OFF, STATISTICS_NORECOMPUTE = OFF, IGNORE_DUP_KEY = OFF, ALLOW_ROW_LOCKS = ON, ALLOW_PAGE_LOCKS = ON) ON [PRIMARY]) ON [PRIMARY]CREATE TABLE [dbo].[PaymentItem]( [idx] [int] IDENTITY(1,1) NOT NULL, [paymentH] [int] NOT NULL, [paymentType] [int] NOT NULL, [amount] [decimal](10, 2) NOT NULL, CONSTRAINT [PK_PaymentItem] PRIMARY KEY CLUSTERED ( [idx] ASC)WITH (PAD_INDEX = OFF, STATISTICS_NORECOMPUTE = OFF, IGNORE_DUP_KEY = OFF, ALLOW_ROW_LOCKS = ON, ALLOW_PAGE_LOCKS = ON) ON [PRIMARY]) ON [PRIMARY]GOALTER TABLE [dbo].[PaymentItem] WITH CHECK ADD CONSTRAINT [FK_PaymentItem_PaymentH1] FOREIGN KEY([paymentH])REFERENCES [dbo].[PaymentH] ([idx])GOALTER TABLE [dbo].[PaymentItem] CHECK CONSTRAINT [FK_PaymentItem_PaymentH1]GO
My input as following,declare @payer intset @payer=1declare @paymentDte dateset @paymentDte='20110213'declare @data xml set @data='<data> <paymentItem><type>personal</type><amount>100.00</amount></paymentItem><paymentItem><type>business</type><amount>160.00</amount></paymentItem></data>'
I need help to built T-SQL. Then, my tables have a value as followingPaymentHidx | payer | paymentDte--------------------------------1 1 2011-02-13PaymentItemidx | paymentH | paymentType | amount-----------------------------------------------1 1 personal 100.002 1 business 160.00